Nieuw kapitaal voor Twikey

Nieuw kapitaal geeft snel groeiende starter Twikey duw naar de internationale doorbraak.

Gent, 19 januari 2016 - De Gentse onderneming Twikey trekt groeikapitaal aan van het Ark Angels Activator Fund (AAAF)en een aantal Business Angels van BAN Vlaanderen. Ook de bestaande aandeelhouders investeren bijkomend. Twikey, dat opgericht werd in 2013 en op korte tijd marktleider werd in zogenaamde eMandates, zal het nieuwe geld gebruiken om zijn positie in België en Nederland te consolideren en uit te groeien tot de marktstandaard. Tegelijk kijkt Twikey naar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland waar het al zijn eerste stappen in de markt gezet heeft.

Bryo deelnemer Dominique Adriansens, CEO van Twikey: "Met het nieuwe kapitaal gaan we onze groei verder financieren. Ons product is klaar voor de Europese markt. Na het fine-tunen voor de veeleisende Belgische markt, trekken we nu ook naar de Nederlandse markt. Daartoe gaan we naast België ook in Nederland een sales team opzetten dat onze complexe en uitdagende business naar de markt kan brengen. Er is in Europa een potentieel van 550.000 ondernemingen die domiciliëring of automatische incasso gebruiken als inningmechanisme. Na Nederland komen dan ook Duitsland en Frankrijk aan de beurt."

Alexandra Buekens, Fund Manager at AAAF: " 'Twikey is actief in een markt die vandaag duidelijk in beweging is. Het nog jonge bedrijf is erin geslaagd om een sterke marktpositie in te nemen. De mooie klantenreferentie die het vandaag al kan voorleggen en de strategische partnerships die het kon afsluiten met ondermeer toonaangevende banken, bevestigen het enorme groeipotentieel van deze veelbelovende starter".

Meer informatie over Twikey vind je ook via www.voka.be/bryoportretten.