Next Apps lanceert Cookle, de missing link tussen de smartphone en het kookboek

Nextapps app

 

In de disruptieve markt van technologie en online media, ontstaan goede ideeën dikwijls bij niet-gevestigde spelers. Door out-of-the-box te denken leidt een nieuwe invalshoek plots naar nieuwe dienst of een nieuw product. Een van die nieuwe diensten is Cookle. 

 

Cookle is een snelle, mobiele applicatie die een index van gerechten en ingrediënten van kookboeken bevat. Stel dat je in de supermarkt asperges ziet liggen, dan zal Cookle vertellen welke gerechten in je kookboeken asperges bevatten. Vervolgens zal Cookle ook tonen welke ingrediënten je nodig hebt om het gerecht te maken. Next Apps is al in gesprek met enkele uitgevers die erg geïnteresseerd zijn in mogelijkheden van Cookle. 

 

‘Juist omdat een brug geslagen wordt naar de digitale wereld, behouden de traditionele kookboeken hun waarde in de digitale wereld’ (Johan Ghysels, Lannoo Uitgeverij)

 

Een digitale bladwijzer voor een gedrukt boek

 

‘Iedereen kent wel de kookboeken die barstensvol papiertjes zitten’, stelt bedenker Wim Van Buynder, ‘In Cookle kan je je favoriete gerechten bundelen in een favorietenlijstje, op die manier is er nu eindelijk een manier om deze onhandige bladwijzertjes makkelijk te raadplegen. Later behoort het toevoegen van eigen notities ook tot één van de mogelijkheden. Op termijn zal Cookle evolueren naar een culinair platform dat hobbykoks, chefs en uitgeverijen online en op een hedendaagse manier met elkaar verbindt.’

 

Zo ontstaan er allerhande leuke mogelijkheden. Je kan op termijn bijvoorbeeld zien welke de favoriete gerechten van je vrienden zijn, welke kookboeken ze leuk vinden, welke ingrediënten ze veel gebruiken.

 

Respect voor auteurs en uitgevers

 

‘De app biedt inspiratie bij het koken en herinnert je aan de recepten van de geweldige gerechten die je thuis hebt liggen; juist daar ligt de meerwaarde.’ (Christophe Todts, Next Apps)

 

Een bijzonderheid van Cookle is dat de belangen van uitgevers en auteurs gerespecteerd worden. Cookle bevat alleen de titels en de ingrediënten. De recepturen en beschrijvingen worden niet in opgenomen in de app, zodat je nog steeds het kookboek moet hebben om het gerecht klaar te kunnen maken. Cookle wil niet alles digitaliseren. Koken is juist een ervaring die rust en vriendschap moet creëren. En gedrukte kookboeken horen daar nog steeds bij. Daarom zijn ook de uitgevers erg enthousiast over dit idee. Cookle is beschikbaar in de App Store en op Google Play.

 

 

Meer informatie

Next Apps staat graag ter beschikking voor verdere informatie.

Contacteer Wim Van Buynder: 0497 40 79 01

Meer info vind je terug op www.zoekeninkookboeken.be